5 європейських стилів для заміського житла

Так само, як існує мода на одяг або автомобілі, існує мода на архітектуру та інтер’єр. Наприклад, модним може бути заміський будинок. Модним — означає, побудованим відповідно до вимог смаку, гармонії та актуальних тенденцій у сучасній архітектурі.

Сьогодні можна назвати 5 актуальних напрямів в оформленні заміського житла, які дозволяють зробити котедж центром затишку, гармонії, комфорту і естетичного задоволення.

Скандинавський

Цей стиль відрізняється грунтовністю і одночасно — легкістю. Він здається природним, хоча в ньому є продуманою кожна деталь. Припаде до душі тим, хто відчуває спорідненість з природою, при цьому цінує комфорт і пред’являє до житла високі естетичні вимоги. Історично цей стиль зародився в скандинавських країнах. Відповідно, його можна назвати холодним, дещо відстороненим, але це відстороненість від метушні та інших негативних рис цивілізації, отже, любителі спокою і розміреного способу життя цей стиль оцінять.

Матеріали, з яких виконаний будинок — дерево або клеєний брус. Прості форми, мінімум прикрас (найчастіше це різьблення). Переважають м’які, теплі кольори: бежевий, топлене молоко, коричневий, теракотовий. Можлива і холодна гамма у втіленні синього і білого. Дах — з черепиці, найчастіше похилий.

Скандинавський стиль втрачає частину чарівності, якщо будинок оточити вивіреним , штучним ландшафтним дизайном. Тому територія навколо будинку має бути оформлена акуратно, але просто. Немов все створено самою природою.

Ірландський

Він схожий на скандинавський, але все таки менш лаконічний, тепліший і життєрадісний. Матеріали, які використовуються при спорудженні будинку: камінь, цеглина. Будівля котеджу може бути складною, такою, що складається з декількох рівнів, з прибудовами, арками, балкончиками. При оформленні фасаду та інтер’єру використовуються кольори природи, чистоти, води : білий, блакитний, зелений. Ландшафт навколо будинку має бути простим, але доглянутим — щоб територія поряд з будинком виглядала як лужок, на якому можна влаштувати пікнік усією сім’єю.

Фахверк

Цей стиль прийшов з Німеччини, і він повною мірою відбиває німецький національний характер, тобто грунтовність, надійність, функціональність. Зазвичай такі характеристики досягаються на шкоду витонченості і тонким лініям. Частково це можна віднести і до стилю фахверк.

У відсутності архітектурних тонкощів є об’єктивна основа. Будівля будується з балок: горизонтальних, вертикальних, похилих. Простір між ними відбудовується з цеглини або каменю (історично технологія припускала використання глини). Основна риса фахверк — контраст кольорів і фактур. Стіни світлі, балки темні. Балки — відчуття надійності, сили; цеглина — уособлення тепла, затишку.

Шале

Ідея шале як архітектурній конструкції прийшла з Альп. Коли ми говоримо «будиночок в гірському селі», найчастіше уявляємо собі саме шале. Одна з характерних рис цього стилю — дах, який нависає над вікнами. Це має сенс з функціональної точки зору — з такого даху легше зчищати сніг. З іншого боку, це вже невід’ємна риса стилю, яка може існувати і без функціонального навантаження.

Шале будуються з каменю і хвойних порід дерева. Відмінною рисою є великі вікна, а також наявність балкона або тераси.

Середземноморський стиль

Мабуть, цей стиль виглядає не дуже природно для наших широт, адже історично він з’явився в таких країнах, як Греція, Кіпр, Франція. Це житло біля моря: легке, світле, не переобтяжене меблями і громіздкими деталями інтер’єру, з великими вікнами і терасою. Відмінна риса середземноморського стилю — світлі стіни котеджів, відчуття легкості від фасаду, панорамні вікна. Дах котеджу — плаский, для того, щоб на ньому можна було облаштувати літню терасу.

З візуальної і психологічної точки зору середземноморський стиль вимагає присутності поруч води. Якщо будинок знаходиться не на березі водойми, створити гармонію допоможе басейн. Рекомендована велика кількість зелених насаджень на території котеджу, особливо — квітів.

Читайте также

Как отреставрировать старинный комод

Как выбрать деревянные окна

Як створити теплий осінній інтер’єр

Як підготувати до продажу будинок (котедж)

Процедура покупки недвижимости в Болгарии