Скільки коштує гарний вид з вікна

До заголовка можна було б додати: і чи вартий гарний вид того, щоб заплатити за нього «зайві» десять тисяч доларів. Давайте з’ясуємо, які переваги дає привабливий вигляд з вікна, якщо подивитися на ситуацію об’єктивно. Розглянемо, які існують аргументи на користь красивого виду, і наскільки вони обґрунтовані.

Аргумент 1

Гарний вид цінний сам по собі. Це можливість посидіти на балконі увечері з чашкою чаю, розслабитися, помилуватися пейзажем.

Подумайте, наскільки часто ви користуватиметеся цією можливістю. Питання особливо актуальне для людей, які багато працюють і вдома проводять мінімум часу. Ще треба врахувати, що можливість дихати свіжим повітрям доступна не круглий рік, а лише в теплу пору року.

Аргумент 2

Гарний вид з вікна — це можливість милуватися природою.

Квартири, з яких відкривається вид на водойму, парк, гай, алею, коштують дорожче. Будьте пильні. Іноді під алеєю мається на увазі невеликий «п’ятачок» землі, на якому росте п’ять дерев. А квартира з видом на алею стоїть на 5 тис. дол. дорожче.

Подивіться уважно: чи немає жвавої магістралі між будинком, в якому ви приглянули квартиру, і тією самою природною пам’яткою, якою ви збираєтеся милуватися. Чи немає там вільного простору: пустиря, покинутого будівництва? Якщо є, усвідомлюйте наявність ризику, що одного дня порожній простір перетвориться на забудований. На місці пустиря може вирости новобудова, і тоді замість алеї або озера перед вашим поглядом з’явиться бетонна коробка.

Ніхто не дасть гарантію, що події не обернуться саме таким чином. Запевненням ріелтора, що в освоєнні сусідньої ділянки землі ніхто не зацікавлений, не варто вірити.

Аргумент 3

Квартира на високому поверсі з вікнами у двір — такі варіанти теж продають дорожче, ніж квартири з видом на вулицю. Аргумент — що при вікнах надвір в квартирі тихіше.

Для квартири високої поверховості цей аргумент не має сенсу. Навіть якщо внизу пролягає дорожня магістраль, в квартирі цього не чутно, особливо якщо встановлені склопакети. Крім того, питання про те, куди виходять вікна, в принципі не є однозначним. Хтось боїться шуму машин, зате у вихідний прокидається вранці від галасу на дитячому майданчику.

Аргумент 4

Квартира з гарним видом завжди ліквідна. Ріелтори часто роблять акцент на тому, що квартира з гарним виглядом коштує дорожче, і ви завжди зможете продати її дорожче.

Це вірно, тільки якщо вид не зміниться (з причин, які описані в попередньому пункті — заповзятливий забудовник побудує поруч дім або торговий центр).

Крім того, при продажу вид з вікна не впливає на ціну житла. Покупцеві важливі інші критерії: кількість кімнат, площа, стан квартири і будинку, локація і т. п. Гарний вид з вікна може зіграти роль при продажі: якщо при рівних характеристиках і приблизно рівній ціні з двох квартир покупець обере саме квартиру з гарним видом з вікна. Якщо ціна такої квартири буде відчутно вища — покупець вибере житло без виду, але дешевше.

Для оренди квартири вид з вікна не має значення — на цьому ви ціну за оренду не піднімете.

З урахуванням перерахованих аргументів, поміркуйте, наскільки для вас важливий привабливий вигляд з вікна. У разі купівлі квартири для себе це може бути дійсне важливо. Якщо ви купуєте житло в інвестиційних цілях (щоб потім його здавати в оренду або перепродати), розумніше звернути увагу на інші ключові характеристики житла.

Читайте также

Как перевести окна в зимний режим

Составляем объявление о продаже квартиры. Базовые принципы

Как экономить на коммунальных платежах

Как выбрать мягкую мебель для гостиной

Как сделать мягкий уголок для кухни своими руками